I sin tid på Svalbard har Hugo hatt flere stillinger og arbeidsgivere. Arbeidsplassen har likevel vært den samme, Longyear Energiverk. Han startet i et vikariat som maskinassistent den 11. april i 1988 og fikk fast ansettelse den 30. august samme år. I 2023, 35 år senere er det fremdeles Hugo som stiller opp på jobb dag og natt når noe skjer på kullkraftverket.

Da han startet sin jobb på kullkraftverket var han maskiassistent for Store Norske og hadde fyrdørken som sin arbeidsplass. Der passet han på å holde fyr i kjelene og at dampturbinene gikk. Senere fikk han stillingen som maskinist der han flyttet inn på kontrollrommet, hvor jobben var å overvåke hele kullkraftverket og reservekraftstasjonen. Neste steg på karrierestigen for Hugo var å bli leder for produksjon, den stillingen hadde han i 10 år. Der ledet han alle maskinassistentene og maskinistene. De senere år har Hugo jobbet som kvalitetsleder og har hatt ansvar for HMS og kvalitet. I alle årene på energiverket har arbeidsgiverne være Store Norske, Svalbard Samfunnsdrift, Bydrift AS, Bydrift KF, Longyearbyen Lokalstyre og til slutt Svalbard Energi AS.

Tirsdag 22. august feiret vi Hugo og hans bidrag til energiverket i alle disse årene. Senere i år skal Hugo gå av med velfortjent pensjon og han vender hjem til Lofoten med sin kone. Vi takker for innsatsen de siste 35 årene og verdsetter den siste tiden vi har Hugo tilstede på energiverket.